Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Je ‘zelf’ eens flink onder de loep nemen tijdens expo bij MU in Eindhoven

‘Maak maar een klank met je stem, die je niet zomaar zou maken. Durfde je dat? Ren nu rond. Ren, ga, vrij!’, de stem van Tom Loois dringt door de koptelefoon je oren binnen. In zijn audiotourinstallatie Adviesbureau voor Afwijkend Gedrag neemt hij de bezoeker mee op een cursus ‘afwijkend gedrag’ van tien minuten. Een confrontatie met jezelf: wat vind ik afwijkend? En wat vinden anderen van mij? Loois is één van achttien kunstenaars en designers die de bezoeker in de expo The Self Design Academy bij MU bij de hand pakt en het ‘zelf’ onder de loep neemt.

Hoe zie ik mezelf? En wat vinden anderen van mij? Daarover gaat de expositie ‘The Self Design Academy’ bij MU in Eindhoven. Lees mijn recensie op ed.nl of in de papieren versie.

Geef een reactie