Web

DutchCulture on Tour brengt internationale ambities van makers verder

Hoe vind je speellocaties in landen zoals China en Japan? Waar begin je als Brabantse maker als je over de grens wilt werken? Hoe vraag je Europese subsidies aan?’ Om zulke vragen te beantwoorden en internationale ambities een stap verder te brengen, nodigden BrabantStad en DutchCulture Brabantse makers en instellingen uit voor DutchCulture on Tour – editie Brabant.

Er is een rijk initiatief in Brabant op het gebied van internationalisering. Voor veel makers en instellingen is het integraal onderdeel van hun praktijk en de potentie is groot. Zeker nu actuele informatie belangrijk is, vonden daarom op 10 september adviesgesprekken plaats. Ook lichtten adviseurs in een plenaire sessie het internationale cultuurbeleid en de aanknopingspunten voor makers en instellingen toe. Een aantal makers en organisatoren aan het woord over de bijeenkomst én de toekomst.

Voor Regioprofiel Cultuur BrabantStad schreef ik dit artikel over de bijeenkomst van DutchCulture on tour en sprak ik Brabantse makers over hun internationale plannen.

Geef een reactie