Mestmag.nl·Web

Persoonlijke fotoseries die dichtbij het hart liggen in LocHal-expositie

“Alle kunstenaars die meedoen aan de expositie ‘Over appels die van bomen vallen’ zijn van dezelfde generatie. De generatie die nadenkt over wat er vroeger is gebeurd. Vroeger praatten mensen minder over heftige gebeurtenissen. Ik wil daar juíst over praten en dat laten zien”, vertelt Tahné Kleijn (30). De Helmondse kunstenaar deelt met nog vier kunstenaars een kijk op familie, generaties en alles wat daarbij hoort. In de LocHal in Tilburg is vanaf 11 september 2020 de tentoonstelling ‘Over appels die van bomen vallen’ te bewonderen.

Door te kijken naar hun eigen familieverhaal, onderzoeken ze hun individuele levensvragen. Het resultaat: foto’s, video’s en installaties over verlies, pijn en gebeurtenissen uit het verleden. En over de warme band tussen onvolmaakte mensen. Drie exposerende kunstenaars aan het woord, in dit artikel op Mestmag.nl

Geef een reactie