Web

Terug – en vooruitblik op het schooljaar: directeur Theo Bestman en uitgever Marjon Verstappen

Interview Spiek!

Het schooljaar is (bijna) voorbij en dat betekent: een welverdiende vakantie. Want wát een jaar was dit. Improviseren, aanpassen, bijstellen en communiceren; corona maakte heel veel los in onze samenleving. Scholen gingen dicht, thuiswerken was het ‘nieuwe normaal’ en de flexibiliteit van leerkrachten, directeuren, ouders en uitgeverijen werd flink op de proef gesteld. Hoe hebben adjunct-directeur Theo Bestman van KBS De Triangel in Amstelveen en uitgever aanvankelijk lezen en schrijven Marjon Verstappen van Uitgeverij Zwijsen dit jaar ervaren? En hoe kijken ze naar volgend schooljaar? In deze blog voor Spiek! vertellen ze er alles over. 

“Afgelopen schooljaar was in één woord: een rollercoaster. Een heftig jaar en niet alleen door corona, maar ook door de stakingen. We hebben veel flexibiliteit van leerkrachten gevraagd”, vertelt Theo Bestman.  “Bij Uitgeverij Zwijsen volgen we goed wat leerkrachten op social media aangeven. Zo zagen we aan het begin van de coronacrisis dat leerkrachten zich zorgen maakten over het sluiten van de scholen. Eerst dacht ik nog: hopelijk valt het mee, maar het leek er steeds meer op dat de scholen dicht zouden gaan. Dus daar moesten we iets mee vanuit Zwijsen”, vertelt Marjon Verstappen.

Lees de hele blog op Spiek! en ontdek hoe Marjon en Theo het schooljaar door zijn gekomen.

Geef een reactie