Web

Kunst als verbinder in Roosendaal

thumbnail_Pagina 2 nishant aan het werk

“Al jaren borrelde het idee om als stadsdansgezelschap iets terug te doen voor Roosendaal”, vertelt Nishant. “Ik zag een groot gat tussen de groep amateurdansers en professionals en daar wilde ik graag iets aan en mee doen.  Met een kleine groep veel impact uitoefenen, dat is belangrijk voor mij. Daarom besloten we het project Encounter op te zetten en met hulp van Cultuur Verbindt Roosendaal en Kunstloc Brabant is die samenwerking tussen professionele dansers en semi-professionals heel goed geslaagd.”Ad Paantjens ziet ook hoeveel potentie Roosendaal heeft. Zijn Stichting Drie Maal Plankenkoorts is een makers-initiatief dat zelf voorstellingen produceert. Hij organiseerde met het Festival ‘Theater op de Grens’ een festival voor een publiek dat eigenlijk tussen de liefhebbers van lokale muziekfestivals en theaterstukken inzit: een weekend lang een theaterfestival in de stad. “Dat draagt bij aan de leefbaarheid van de stad én het zet Roosendaal meer op de kaart. Zo hoeven mensen niet altijd ver te reizen voor een mooi cultureel evenement, maar kunnen ze gewoon in hun eigen stad van een theaterfestival genieten”, vertelt Ad. Bij Cultuur Verbindt Roosendaal kwam Ad terecht voor een subsidieaanvraag, maar vooral ook voor advies en inspiratie. “Via deze stichting zijn we op zoveel nieuwe ideeën en samenwerkingspartners gekomen.”

Knipsel20x20BY20 van Isa de Jong

Inspiratie uit inwoners
Ook Isa de Jong haalt haar inspiratie uit de stad en haar jonge inwoners. Isa werkt en woont als net afgestudeerd kunstenaar in Roosendaal. Voor haar project 20x20BY20 fotografeerde ze twintig vrouwen van 20 jaar oud om te laten zien hoe verschillend ze op die leeftijd in het leven staan. “Voor mijn afstudeerproject aan de AKV|St.Joost in Breda, wilde ik de stap van 19 jaar oud naar 20 jaar oud vangen op beeld. Ik heb het gevoel dat je op die leeftijd alles moet kunnen en dat je alles al moet weten. Maar soms weet je het nog niet allemaal en dat is ook oké”, vertelt Isa (zelf 20 jaar).

Benieuwd naar het hele artikel? Op Mestmag.nl lees je het artikel dat ik voor Cultuur Verbindt Roosendaal schreef.

Geef een reactie