Web

Digicafé in BaLaDe: nieuwe computerkennis en ontmoeting

“We beginnen vanavond met de bureau accessoire van Windows: ‘het Kladbok’. Wat is het nut van deze tekstverwerker?”, vraagt Petra Overbeek, de vrijwilligster die op 9 januari het Digicafé in Wijkdienstencentrum BaLaDe in Waalwijk leidt. De deelnemers aan het café hebben hun laptop meegenomen en kijken geïnteresseerd mee met Petra op het grote scherm dat er hangt. Ze legt tijdens deze avond aan de deelnemende mensen uit hoe je het beste de bureau accessoires van Windows kunt gebruiken. Het Digicafé biedt gratis hulp aan mensen die vragen hebben over het gebruik van de computer. In ieder Digicafé komt een ander onderwerp aan bod, zodat de deelnemers op een laagdrempelige manier kennismaken met programma’s en online tools voor hun laptop, tablet of telefoon.

Het Digicafé is onder gebracht in de BaLaDe, het wijkdienstencentrum waarin verschillende diensten samenkomen: er wonen mensen, er zit een restaurant, welzijnsinstelling ContourdeTwern is er gevestigd en sinds twee jaar is er ook een ‘Place to bieb’. “Die bibliotheek zorgt voor meer sfeer en extra activiteiten in de ruimte”, vertelt Wim Smits, medewerker bij ContourdeTwern. “Deze plek voldoet aan de behoefte van de mensen hier. Ze hoeven niet meer zo ver te reizen om een boek te lenen bij de bieb.”

Dit artikel is geschreven in opdracht van De Bibliotheek Midden-Brabant. Op de website van De Bibliotheek lees je het hele artikel.

Geef een reactie