Web

Op pad over de Italiaanse rails

Op zoek naar jezelf, even lekker weg uit de dagelijkse beslommeringen, helemaal tot rust komen of echt tot mezelf komen. De clichés voor het alleen op reis gaan, schieten door m’n hoofd. Hoe schrijf ik nou op wat ik ga doen en wat ik wil bereiken? En weet ik eigenlijk wel wat ik wil bereiken? Misschien niet. Maar dat maakt misschien ook niet zoveel uit. Acht dagen alleen op pad: is het een droom of meer een angst die ik graag wil overwinnen? 

IMG_2700

Alleen zijn met je gedachten, ideeën en gevoelens, het lijkt me ergens fijn, maar ook best eng. Ik deel zo graag van alles, hoe ga ik dat doen?  Op reis naar Italië, dat leek me wel te overzien. Vier steden, acht dagen, met de trein van stad naar stad. De vakantie start vandaag, op 12 maart 2018.

Van Bergamo tot Pisa op de rails
Beginpunt is Bergamo (vliegveld bij Milaan) en vanaf daar neem ik de trein naar Verona, vervolgens naar Bologna, Florence en uiteindelijk Pisa. In iedere stad blijf ik een paar dagen om wat grotere exposities te bekijken, de hoogtepunten van de steden te bezoeken en verder wat ik zoal tegenkom te bezichtigen.  En, ook niet onbelangrijk: mijn Italiaans oefenen, zodat ik mijn wekelijkse cursus Italiaans niet voor niks doe.

Volgen?
Uiteraard schrijf ik daar dan wat over, want je bent journalist of je bent het niet. Dus op mijn Facebookpagina zal ik met enige regelmaat een foto en/of bericht plaatsen, gewoon omdat het kan.  Ciao!

Geef een reactie