Web

Eindejaarsnostalgie onder de kerstboom

08E29FD7-423B-4E7E-8D34-938DC2A89F87

Soms neemt de nostalgie het van me over. Dan loopt ‘ie even met me weg. Het is vakantie en dan heb ik meer tijd om na te denken (nog meer dan normaal). Het einde van het jaar nadert en dat is altijd het moment van de overdenking van het jaar. Tijdens de feestdagen kom ik veelal met familie en vrienden samen en dat is ook een momentje van bezinning voor mij. Van terugkijken op een mooi jaar, herinneringen ophalen en van vooruitblikken. Wat gaat 2018 brengen? Wanneer die nostalgie me overvalt, zit er niks anders op: dan moet ik schrijven. Dus hierbij, de laatste blog van 2017.

Deze blog heeft me dit jaar gestimuleerd en geholpen om een aantal langgekoesterde dromen uit te voeren of om er in ieder geval aan te beginnen. Het jaar startte goed met m’n eerste backpack-reis met Jan in Peru. Daar, weg van alle dagelijkse beslommeringen, besefte ik: ik moet gewoon echt beginnen met de dingen die ik graag wil doen.Als ik nu niet begin, wanneer dan wel?

1ECE8115-9AEF-416F-8655-B2E8D40BE0C1

Dus: motorrijden. Staat al jaren op mijn wenslijstje, uiteraard omdat mijn vader motor reed, maar ook omdat ik graag achterop ging en nu ook een vriend heb die motor rijdt. In de zomer ben ik begonnen met m’n rijlessen en het is leuk! En moeilijk! En ik denk veel te veel na (en nee, dat beperkt zich niet tot alleen het motorrijden). Maar: inmiddela heb ik mijn theorie-examen gehaald en m’n AVB (motorvoertuigbeheersing) en haal ik volgend jaar mijn AVD (op de weg rijden). De motor staat namelijk al klaar en het lijkt me heerlijk samen op pad te gaan.

Klein maar fijn
Dan is er nog de tattoo, hoe klein ie ook is, de impact is groot. De ‘J’ van Johan, staat nu voor het leven getekend in mijn arm en daar ben ik trots op. Want ik neem ‘m zo altijd met mee, omdat hij nooit mag worden vergeten. Uiteraard deed ik ook wat luchtigere dingen in 2017, zoals een week lang bijna niks eten onder de noemer ‘detoxen’, ging ik met mezelf naar de film, liep ik met mn moeder de sunset march en begon ik met een cursus Italiaans.

2018
In het volgende jaar heb ik veel moois in het vooruitzicht: ik haal m’n motorrijbewijs (gaan we gewoon vanuit) en ga een week alleen in Italië reizen om te kijken hoe het bevalt om de mooiste exposities, musea en marktjes alleen af te gaan. Uiteraard schrijf ik daar dan over, dus mocht je mijn ervaringen willen volgen, dat kan. Ook ga ik een maand backpacken met Jan en ik schrijf me samen met een vriendin in voor de Vierdaagse! En ik hoop in 2018 een dagje mee te kunnen lopen met een banketbakker en een bloemist, om mijn jeugddromen waar te maken. Maar voor nu: genieten van de laatste dagen van het jaar en maak er een mooi en goed nieuwjaar van!

Geef een reactie