Web·www.CLEEFT.nl

‘Design Derby: Nederland – België (1815-2015)’ is vermakelijk en herkenbaar

Een vriendschappelijke wedstrijd op het gebied van design, tussen Nederland en Belgie. Hoe zag design er tweehonderd jaar geleden uit bij onze zuiderburen? En hoe keken ontwerpers in Nederland tegen de wereld aan twee eeuwen geleden? In de expositie Design Derby: Nederland- België (1815-2015) zie je het als bezoeker allemaal.

Van de eerste brievenbus van beide landen tot aan het Senseo- apparaat en de Kipling-tas, tot aan een Jan de Bouvrie bank en het logo van de NS. In deze tentoonstelling kun je het zo gek niet bedenken, of het design ervan is hier te vinden. En als bezoeker mag je zelf stemmen welk land als beste uit de bus komt. Een origineel en zeer herkenbaar concept dat een echte aanrader is voor de designliefhebbers , maar ook voor geïnteresseerden die  de Nederlandse en Belgische geschiedenis boeiend vinden. Design Derby is fascinerend.

Geef een reactie