Web

Mestmag.nl: ‘ Misschien komt hij wel aan de andere kant van de wereld uit’

Het is een unicum in Brabant: een museum dat met een complete expositie in een basisschool neerstrijkt. “Vaak is het een grote verantwoordelijkheid voor een school. Er zijn veel financiële middelen nodig en het kost veel tijd om kinderen van basisscholen in dorpen naar een museum in de stad te krijgen”, vertelt Joke Backx, hoofd Publiekszaken van het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch. Daarom draait het Stedelijk Museum dat nu om. De afdeling educatie brengt in samenwerking met Kunstbalie het museum naar de school.

Namens Kunstbalie schreef ik voor mestmag.nl dit artikel over het Stedelijk Museum ‘s- Hertogenbosch dat een expositie in een basisschool in Hilvarenbeek samenstelde. Zevenhonderd kinderen konden zo toch van kunst genieten, zonder dat ze er heel ver voor moeten reizen. Benieuwd naar het hele verhaal? Lees het dan hier: Misschien komt hij wel aan de andere kant van de wereld uit.

Geef een reactie