Web

Curator Verily Klaassen: “Ik wil voor mensen een nieuwe wereld openen”

Foto: Marjolijn van Dijk

Curator van de Kunstzone in de Rabobank Utrecht, Verily Klaassen, vertelt over de tentoonstelling Geestverwanten. Waar haalt ze haar inspiratie vandaan? Hoe combineert ze verschillende kunstwerken met elkaar? De expositie gaat over conceptuele kunst en de insteek ervan is ‘kleine verwonderingen laten zien’. De inzichten van kunstenaars zijn hierin getoond en Klaassen laat zien hoe de kunstenaar dat heeft bedoeld. Lees hier het interview met de curator en kom erachter waarom zij zo gepassioneerd is. 

Dit interview is gepubliceerd in het CultuurBewust.nl Magazine, dat is uitgebracht omdat CultuurBewust.nl in 2013 vijf jaar bestond. Ik interviewde Verily Klaassen voor dit Magazine.

Schrijfbureau Vos - Verily Klaassen

Geef een reactie