Projecten

Op deze pagina staat een aantal projecten waar ik trots op ben. Scroll naar beneden voor alle projecten.

100-en-1 dromen

DromenOp de website 1001dromen.wordpress.com hou ik mijn project 100-en-1 dromen bij. Vanaf 1 januari 2015 ga ik 100-en-1 dromen uitvoeren die ik altijd al heb gehad. Van kleine tot grotere wensen, ik ga ermee aan de slag.  Onder meer een dagje meelopen met een banketbakker, speeddaten en op Schiphol de eerste vlucht nemen  die gaat. Dat leg ik allemaal vast op deze blog in tekst, foto’s en af en toe op film.  En, omdat deze blog niet alleen om mij draait, ga ik ook met de dromen van anderen om me heen aan de slag! Dus volg deze blog en deel je dromen met me!


28 Times Cinema en het Filmfestival in Venetië

28 Times Cinema Simone Vos

In de zomer van 2013 was ik blogger bij het Filmfestival in Venetië. Voor het project 28 Times Cinema vertegenwoordigde ik Nederland in dit Europese programma. 28 Times Cinema (inmiddels 27 Times Cinema) is een project waarin 28 leden van de Europese lidstaten samen op het filmfestival verslag doen, workshops volgen, interviews doen met regisseurs en acteurs en bovenal van elkaars cultuur leren.  Het is een onderdeel van de Europese Film Award Lux Prize en het is in samenwerking met VENICE DAYS, EUROPA CINEMAS en CINEUROPA.ORG. georganiseerd.

Interview Felix van Groeningen
Tijdens het filmfestival interviewde ik regisseur Felix van Groeningen over zijn film The Broken Circle Breakdown.  Dit is het interview: video interview.

image


Night University 2014

Simone Vos bij Night University 2014

Eén van de projecten waaraan ik in 2014 heb gewerkt, is Night University. Ik ben voorzitter en programmeur van Night University: een  cultureel en wetenschappelijk festival op de campus van de Universiteit van Tilburg. Het festival is een mix van muziek, theater, literatuur, cabaret, wetenschappelijke lezingen en workshops. Onder andere Kluun & Giphart waren er, Comedytrain, DJ’s Domien Verschuuren (3FM) en Martijn la Grouw (Slam FM), een kunstroute over de campus met een lezing van Museum de Pont en workshops van de Speld en Light Graffiti.

Organisatie
Het organiseren van een festival dat ruim achthonderd bezoekers trekt is een mooie uitdaging. Zowel studenten van de Universiteit als inwoners van de stad Tilburg worden betrokken bij het festival. Het festival is georganiseerd door zeven studenten en een projectleider vanuit de Universiteit. Het schrijven van subsidieverzoeken en aanvragen van subsidies hoorde bij de taken, maar ook contacten onderhouden met artiesten, managers en andere gasten voor en tijdens het festival zijn belangrijke taken. Night University vond plaats op 1 oktober en is door verschillende media opgepakt.

Media
Luister hier bijvoorbeeld naar een interview met mij over de avond zelf en zie hieronder een krantenartikel in het Brabants Dagblad over Night University.

Night University Simone

Geef een reactie