ArtEZ·Web

Eerst het verhaal, dan de vorm

Lesgeven én kunst maken, die combinatie sprak Merel Tuitert altijd al aan. Bij de voltijdopleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in Arnhem komen deze aspecten samen. “Sommige studenten zijn meer kunstenaars die het ook leuk vinden om les te geven en de anderen zijn meer gericht op het docentschap en vinden kunst heel leuk. Ik ben een docent die van kunst houdt, maar ik wil vooral iets overbrengen op de ander”, vertelt Merel.

Een veilige omgeving creëren, prettig communiceren en aanvoelen hoe iemand anders zich voelt, tijdens haar opleiding leerde Merel veel op dat sociaal-emotioneel gebied. Daarnaast ontdekte ze tijdens haar opleiding dat ze het fijn vindt om niet alle kaders al vast te hebben liggen. Leren door te doen, dat is Merels stijl. Ze koos voor de opleiding in Arnhem, omdat ze graag meer in de praktijk wilde leren en veel stages kon doen tijdens de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Lees haar hele verhaal op ArtEZ.nl.

Geef een reactie