Brabants Dagblad·Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Koeienmestkleren en vrouwelijk sperma: de kansrijke toekomst van bio art voor mens en natuur

Een wereld creëren waarin de mens in symbiose samenleeft met de natuur in onze omgeving. Wat als we dat deden? Met Leven en laten leven – Hoe Bio Art de toekomst kleurt’, verkent de Eindhovense kunstenaar Jalila Essaïdi (van BioArt Laboratories op de Oirschotsedijk) met andere kunstenaars die mogelijkheid in Oss.

Dat samenleven met de natuur kan op veel verschillende manier geïnterpreteerd worden, zo blijkt. Op drie verdiepingen in Museum Jan Cunen in Oss komen in diverse vormen de relatie tussen natuur en mens samen. Met de expo sluit het museum ook aan op het honderdjarig bestaan van de farmaceutische industrie in Oss. Typisch voorbeelden: slachtafval gebruiken om insuline te winnen en in 1962 vindt Organon de anticonceptiepil uit, wat voor een grote verandering in de samenleving zorgde. Lees het hele artikel op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie