Brabants Dagblad·Krant·Web

Bijzondere logés in de Schadewijk: kunstobjecten uit Jan Cunen blijven slapen

Een kunstwerk uit het Museum Jan Cunen voor een heel weekend in huis, dat hebben tien deelnemers aan het kunstproject ‘Jan Cunen blijft slapen’, dit weekend van 31 maart tot en met 2 april. Op zondag 2 april is er een kunstroute in de Schadewijk in Oss, die langs alle deelnemende kunstwerken voert.

Bij Susanne van der Wijst (49), een van de tien logeeradressen, staat een grote gouden kop van een os in de woonkamer. La Vache qui rit (2002), het werk van Ottman Hörl, kreeg ze toegewezen. ,,Ik vind dat zo leuk, dat iemand anders voor mij een kunstwerk heeft uitgekozen. Voorafgaand aan dit weekend heb ik een gesprekje gehad met een van organisatoren van het museum over wat voor werk mij aanspreekt. Die vroeg of ik een beetje uitgedaagd wilde worden. Nou, dat leek me wel wat”, lacht Van der Wijst. Lees het hele verhaal over Jan Cunen blijft slapen op de website van het Brabants Dagblad.

Geef een reactie