Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Boeken op recept bij De Culturele Apotheek: ‘Er is voor iedereen een boek, als je de verbinding weet te vinden’

,,Voor iedereen is er een geschikt boek”, vertelt Marije Wilmink, medeoprichter van De Culturele Apotheek. Tijdens de Boekenweek gaf zij zondag met collega-boekenapotheker Eva Gerrits advies op maat aan bezoekers in De Bibliotheek Eindhoven.

,,Het is een kwestie van ondergaan. Wilt u vertellen wat u zoal bezighoudt? Kan ik u ergens mee helpen? Of het nou keuzestress is, of rouw, geen ‘nee’ kunnen zeggen of sleur, we komen met passende tips voor ieder persoon.”

De Culturele Apotheek staat midden in de bieb. Die is te herkennen aan een bord waarop allerlei kwaaltjes staan geschreven, rode EHBO-koffertjes en vooral veel boeken. Een bezoeker komt naar Wilmink toe. ,,Ik hoorde van een andere mevrouw dat ik hier moest zijn. Ik ben bezig met het onderwerp spirituele genezing, heb je daar tips voor?” Wilmink: ,,Als ik het zo hoor, denk ik aan een aantal titels die kunnen passen. Kent u Het Zoutpadbijvoorbeeld? Die schrijf ik op uw recept.” Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie