Brabants Dagblad·Krant·Web

Liefde in tijden van Tinder: ‘Je gaat op rare zaken letten, zoals de dikte van een neus of een kapsel’

Hoe sla je je door de online jungle van datingapps heen? En wat doet Tinder eigenlijk met de liefde? Dr. Elisabeth Timmermans onderzocht het, schreef er een boek over en deelt haar bevindingen 13 februari in Perron-3 in Rosmalen.
,,Ik wilde eigenlijk onderzoek doen naar de invloed van media op de mens toen ik in 2014 begon met mijn promotieonderzoek aan de KU Leuven. Alleen toen ging ik naar Amerika en daar was Tinder net heel populair. In Europa was het nog een beetje voor rare mensen, maar ik was toch nieuwsgierig. Ik wilde weten wat die datingapps voor effect hebben op mensen en op de liefde.’’ Lees haar hele verhaal op de website van het Brabants Dagblad.

Geef een reactie