Eindhovens Dagblad·Krant·Reizen·Wandelen·Web

Na vijftig jaar Amsterdam blijft Brabant trekken: ‘Het is hier knusser, gastvrijer

‘Wat betekent Brabant voor mij, ondanks dat ik er al heel wat jaren niet meer woon?’ Met die vraag in zijn achterhoofd schreef de Eindhovense Amsterdammer Hein-Anton van der Heijden het boek Reis naar Brabant.

,,Brabanders keren altijd terug naar hun geboortestreek, soms voor even, vaak voor altijd’’, schrijft Van der Heijden in het vijfde hoofdstuk. Een zin die de schrijver op het lijf is geschreven. ,,Ik woonde de eerste twintig jaar van mijn leven in Eindhoven. Inmiddels woon ik al vijftig jaar in Amsterdam, maar ik kom minstens iedere twee weken terug naar Brabant. Ik houd van wandelen en ik vind het landschap in het zuiden prachtig. Het is helaas praktisch niet mogelijk om te verhuizen, maar ik ben er graag”, vertelt van der Heijden. Lees het hele artikel over Hein-Anton en zijn boek op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie