Kunstloc Brabant·Mestmag.nl·Web

Van restafval tot design met een verhaal

Overproductie tegengaan, bewuster met materialen omgaan en op een duurzame manier bijdragen aan de maatschappij; in de culturele sector zijn veel ontwerpers daar hard mee bezig. Drie makers vertellen over hun werk dat is gemaakt van restmateriaal, -afval of hergebruikte producten. Hoe gaan zij om met dit materiaal en waarom hebben ze hier bewust voor gekozen?

“Als kind maakte ik al nieuwe objecten van oude materialen. Mijn vader verzamelde allerlei materialen en ik ging daarmee aan de slag. Zo was ik heel erg fan van Kung Fu-films en daarom maakte ik van oude tentstokken mijn eigen zwaarden. Ik sloeg die stokken helemaal plat en er ontstond iets nieuws. Daar is het begonnen; met materiaal werken dat je voor handen hebt”, vertelt Koen van Dommelen, hij vormt samen met Kim Spieringhs het ontwerpersduo Kim & Koen uit Breda. Ze zijn beiden ruimtelijk ontwerpers en maken van restmateriaal nieuwe meubels met een verhaal erachter, van idee tot oplevering. Lees het hele verhaal van de ontwerpers op Mestmag.nl.

Geef een reactie