Reizen·Wandelen·We Are Travellers·Web

Dit wil je doen in Treviso + hoteltips

De stad waar het wereldberoemde dessert Tiramisu is uitgevonden, prosecco op elke menukaart staat (en heel betaalbaar is!) én de schattige doorkijkjes over het water aan Venetië doen denken; Treviso is zeker een bezoek waard. Wat mag je niet missen in deze Noord-Italiaanse stad? En waar overnacht je? De tofste tips voor Treviso op een rij.

Treviso ligt in de regio Veneto, net als Venetië, Verona en Padova (allemaal gemakkelijk te bereiken vanuit Treviso). Je komt gemakkelijk in deze stad met het vliegtuig of de trein en ze ligt op zo’n half uurtje rijden van Venetië af. Wanneer je de stad binnenkomt, is kom je vaak via één van de drie poorten die nog intact zijn. Porta di San Tomaso, Porta Altinia en Porta di Santi Quaranta. Ooit waren er twaalf, maar deze zijn nog overgebleven. Lees alles over Treviso op We Are Travellers.

Geef een reactie