Kunstloc Brabant·Mestmag.nl·Web

Sociaal geëngageerde kunstenaars in beeld

Sommige makers zijn heel intensief betrokken bij de mensen waarover hun werk gaat. Ze bouwen tijdens het maakproces een hechte band op en hebben soms later nog nauw contact. We nemen drie makers onder de loep die op deze manier werken; filmmaker Eline van der Kaa, fotograaf Marcel de Buck en documentairemaker Ellen van Kempen.

“Als filmmaker moet je je heel bewust zijn van de kwetsbaarheid van de persoon die je filmt, en van wat jij komt geven. Ik moet een connectie maken met de persoon en realiseer me heel goed welke macht ik heb over het beeld’, vertelt Ellen van Kempen (Rosmalen). Ze maakt documentaires en films over vaak zwaardere onderwerpen zoals vluchten, oorlog, sterven en trauma’s. Daarnaast werkt ze in opdracht voor verschillende bedrijven, waarbij ze veel portretten maakt. Lees het hele verhaal over Ellen, Eline en Marcel op Mestmag.nl.

Geef een reactie