Kunstloc Brabant·Mestmag.nl·Web

Ambacht & nieuwe technieken: Illustratie

Vakmanschap, unieke werken en handgemaakte creaties; ambacht is niet weg te denken uit de kunstwereld. Toch gaat ambacht tegenwoordig vaak hand in hand met nieuwe (digitale) technieken. In deze reeks zetten we kunstenaars die ambachtelijk werken én die nieuwe technieken inzetten, naast elkaar. Wat maakt dat ze graag met de hand werken? Waarom trekt digitale kunst sommigen meer? In dit tweede verhaal in deze serie vertelt 2D-animator en illustrator Mackenzie Fincham over haar digitale animatiewerk en illustrator Saman Dezai over zijn voornamelijk analoge werk. 

“Ik zit zo min mogelijk achter mijn scherm. Het voelt natuurlijk aan om met de hand te tekenen en ook het denkproces is analoog bij mij. Voor mij is digitaal echt een verlengstuk van op papier tekenen”, vertelt Saman. Hij focust zich in zijn werk op het illustreren met de hand. “Al sinds ik me kan herinneringen, teken ik. Als kind vond ik Amerikaanse en Japanse cartoons en games geweldig. Dat heeft veel invloed gehad op mijn tekenstijl’, vertelt de Eindhovense illustrator. Hij deed grafische vormgeving aan de Eindhovense School (nu St. Lucas) en ging daarna naar de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Daar studeerde hij in 2015 af op illustratie. Lees het hele verhaal van Saman en Mackenzie op Mestmag.nl.

Geef een reactie