Ciao tutti·Reizen·Wandelen·Web

Wandelen over de Via Francigena: van Monteriggioni naar Siena

Siena is bekend om het prachtige Piazza del Campo, het schelpvormige plein met de Torre del Mangia, waar elke zomer de Palio wordt gereden. Al van verre zie je de ranke toren opduiken, net als de zwart-witgestreepte klokkentoren en de façade van de Duomo. Meestal nader je Siena per bus of per auto, maar ik kwam er onlangs te voet aan, na een stukje van de Via Francigena te hebben gewandeld. Voor Ciao tutti schreef ik er een verhaal over.

Deze beroemde pelgrimsroute loopt van Canterbury naar Rome en doet onderweg ook Siena aan. Ben je gek op kastelen, uitgestrekte vergezichten en velden vol bloemen? Dan is de etappe van Monteriggioni naar Siena (ruim twintig kilometer) een aanrader. Lees meer over deze etappe op Ciao tutti.

Geef een reactie