Brabants Dagblad·Krant·Web

Meer beweging in Tilburg met subsidie van gemeente: ‘Extra trainers én een wachtlijst voor hardlooptraining’

Brabants Dagblad GewoonGoan

Sportlegging aan, zweetband om, handdoek mee en gaan! #GewoonGoan, als het aan de gemeente Tilburg ligt. Om meer Tilburgers in beweging te krijgen, riep ze namelijk een subsidieregeling in het leven voor sportverenigingen. Voor maximaal 500 euro kunnen verenigingen een voucher aanvragen en daarmee een nieuwe sportactiviteit opzetten of meer naamsbekendheid creëren.,,Ik kijk het meeste uit naar het eindresultaat. Iedereen heeft z’n eigen doel bij onze hardloopcursus. Of het nou je hoofd leegmaken of fitter worden, is”, vertelt Rien van Oirschot, hardlooptrainer bij Tilburg Road Runners. Zodra hij van de regeling hoorde, had hij wel een idee wat de hardloopclub kon doen met het geld: een gratis hardloopcursus van 7 weken opzetten. Dat concept had de club vorig jaar al willen uitvoeren, maar door de coronamaatregelen kon dat niet.

Lees het hele verhaal over #GewoonGoan op de website van het Brabants Dagblad.

Geef een reactie