Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Ongemakkelijk sfeer overbrengen in animatie over Groningse aardbevingen

,,Ik voel me vereerd om op de Dutch Design Week te staan met mijn animatiefilm. Ik ken de DDW natuurlijk vanuit mijn opleiding en nu ik net ben afgestudeerd, is dit een mooie plek om mijn werk te laten zien”, vertelt Fynn van der Ziel, filmmaker en illustrator.

Van der Ziel studeerde aan de Minerva Art Academy in Groningen en staat in het Klokgebouw in Hal 2 met zijn animatiefilm ‘Bewogen Woerde’. ,,Mijn film gaat over de aardbevingsproblematiek in Groningen. Mijn ouders wonen in een dorpje waarin ze er veel last van hebben. Het is echt een hoofdpijnprobleem geworden. Veel overleg met autoriteiten dat weinig oplevert. Dat sentiment dat daar leeft, wilde ik mijn film vangen.” Lees zijn hele verhaal in het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie