Mestmag.nl·Web

Dutch Design Week 2021: ‘Niets is zo duurzaam als hergebruik’

Less is more, zoveel mag duidelijk zijn als je de Dutch Design Week 2021 in Eindhoven bezoekt. Tijdens de 20e DDW staat het thema ‘The Greater Number’; de zoektocht naar het betere aantal, namelijk centraal. Of het nu gaat om duurzamer met kleding omgaan (minder nieuw, meer hergebruik), een inclusievere samenleving (meer diversiteit in de ontwerpwereld zorgt voor een nieuwe kijk op design) of de manier waarop we met de natuur omgaan. Een aantal toffe initiatieven uitgelicht en ontwerpers aan het woord.

Met ruim 120 locaties is de keuze op de Dutch Design Week niet écht less is more, maar je kunt wél diverse routes volgen met een specifiek thema zoals ‘Sustainable Products’ of ‘Eco Pioneers’. In de ‘Sustainable Products’ route kom je onder meer langs het NOoF Lab van New Order of Fashion op Strijp-S. Hier werken internationale modetalenten aan nieuwe onderzoeken, vermaken ze oude ZEEMAN-kleding tot nieuwe mode-items én exposeren aanstormende talenten hun ontwerpen. Lees het hele verhaal over de DDW op Mestmag.nl.

Geef een reactie