Mestmag.nl·Wandelen·Web

Ontwerper Walter van der Velden: ‘De verhalen omzetten in een tastbaar souvenir, vond ik mooi om te doen’

“Door het gesprek aan te gaan met de bewoners, ontdekte ik dat alle drie de kloosters hun eigen historie, waarden en gedachtengoed hebben”, vertelt ontwerper Walter van der Velden. Hij is één van de vijf Brabantse ontwerpers die meewerkte aan de ontwerpopdracht ‘Brabantse Kloostericonen’. Door draagbare souvenirs en bijbehorende prentkaarten te maken, geven de ontwerpers de kloosters een nieuw gezicht. Iedere ontwerper deelt zijn of haar verhaal. Deze keer vertelt Walter van der Velden (Bigpetit) over zijn ervaring.

“Brabantse kloosters vormen een onderdeel van onze culturele bagage die is opgebouwd door de eeuwen heen”, vertelt Walter. “Ik vind die instituties van vroeger interessant, zonder zelf gelovig te zijn. In 2017 heb ik een project gemaakt over kerken en het verdwijnen ervan: ‘Kerkenhof’. Aan de ene kant verdwijnen ze en aan de andere kant zijn mensen steeds vaker op zoek naar zingeving. Juist zulke instanties zijn daarmee bezig, net als kloosters.” Lees het hele verhaal van Walter op Mestmag.nl

 

Geef een reactie