Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Japan en Geldrop voor even verweven door kimono-expo in Weverijmuseum

Ruim 1,80 meter groot en uitbundig gedecoreerd met kleurrijke geschilderde, geweven en geborduurde motieven; de kimono is een bijzonder kledingstuk. Dat zie je terug in de expo in het Weverijmuseum in Geldrop waar 63 exemplaren zijn samengebracht.

Eén keer in de zoveel tijd loop je tegen iets aan, waarvan je weet: hier moet ik iets mee. Het overkwam Bert Vermeer, directeur van het Weverijmuseum, afgelopen jaar. In het voormalig Zijdemuseum in Meliskerke stuitte hij op een privécollectie kimono’s en accessoires. Die leek hem bij uitstek geschikt voor een expo in zijn museum.

Van Hoegee gaf hem de collectie digitaal mee. Vermeer vroeg curator en expert ‘Japanse textiel’ Linda Hanssen een expositie samen te stellen. Het hele verhaal over de kimono’s en de expo lees je op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie