Eindhovens Dagblad·Krant

Sophie (19) uit Nuenen rijdt vrachtwagen op sokken, en dat gaat prima

03:15 uur. De wekker gaat. Hè? Hoezo? Er begint langzaam iets te dagen; vannacht ga ik op pad. De nacht door met Sophie van Dalen (19), vrachtwagenchauffeur uit Nuenen, en haar DAF. Voor Het Eindhovens Dagblad draaide ik een nachtdienst mee met Sophie.

,,Ik breng meer tijd door in mijn auto dan thuis’’, vertelt Sophie. Even voor het beeld: die ‘auto’ is een gigantische vrachtwagen van 50 ton en 16,5 meter lang. Voor Sophie is het dagelijkse kost. Vroeg op, lange dagen, onderweg slapen en alleen in de weekenden thuis. Als ze geen dienst heeft, staat de auto meestal in Nuenen vlakbij Sophies huis. Daar begint haar dienst vannacht ook. Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie