Eindhovens Dagblad·Web

Bijna Thuis Huis Oirschot viert 5-jarig jubileum: ‘‘Er zijn’ is het belangrijkst’


“Ons Bijna Thuis Huis moet als thuis voelen voor onze gasten. Mensen die terminaal zijn, brengen hier hun laatste maanden, weken of dagen in rust door”, vertelt Jan Koonings, voorzitter van Stichting Bijna Thuis Huis Oirschot.

Op 15 juli bestond het huis 5 jaar en vierden ze het jubileum kleinschalig. Het huis heeft in die jaren 63 gasten mogen ontvangen, van wie 37 uit Oirschot.

Het Bijna Thuis Huis straalt huiselijkheid uit: een grote tuin siert de ingang en de keuken met authentieke tegelvloer en de ruime woonkamer behoren tot de gezamenlijke ruimten. Ruim zeventig vrijwilligers en twee parttime coördinatoren houden dit huis draaiende. ,,‘Er zijn’ is het allerbelangrijkst voor onze gasten”, zegt Koonings. Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad. 

Geef een reactie