Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Stilstand en beweging in kunstarchieven in de Cacaofabriek in Helmond

 Van subtiele licht- en schaduwprojecties tot aan een groot, hangend bureau midden in de ruimte; de expo ‘Tentoonstelling in Talloze Aktes’ is er één van grote contrasten en kleine overlappingen. In de Cacaofabriek in Helmond brengen vier kunstenaars hun fascinatie voor archiveren, theater en beeldende kunst tot leven. Hoe verschillend hun aanpak ook is, het past wél en gaat perfect samen met de industriële uitstraling van de Cacaofabriek.

Alsof je een levensgroot wiskundeschrift binnenloopt, zo voelt het wanneer je de expo-ruimte betreedt. Overal vierkante vlakken, als een landkaart verdeeld in exact dezelfde vakjes. Kunstenaar Maurice Bogaert (1975) brengt hier vanuit zijn zwevende bureau midden in de expo de gehele ruimte in kaart. Letterlijk: hij schildert met de hand alle vlakken na en archiveert ze in een groot boek. Mijn hele recensie over de expo lees je op de website van het Eindhovens Dagblad. 

Geef een reactie