Mestmag.nl·Wandelen·Web

Ontwerper Marjolein Keijsper: ‘Ik haal inspiratie uit het gedachtegoed van de kloosters’

“Juist omdat er zoveel verhalen te vertellen zijn, is het fijn dat dit project het mogelijk maakt kloosters te leren kennen”, vertelt ontwerper Marjolein Keijsper. Ze is één van de vijf Brabantse ontwerpers die meewerkte aan het project ‘Brabantse Kloostericonen’. Door draagbare souvenirs en bijbehorende prentkaarten te maken, geven de ontwerpers de kloosters een nieuw gezicht. Iedere maker deelt zijn of haar verhaal. Deze eer aan het woord: Marjolein Keijsper.

Voor Mestmag.nl interviewde ik vijf ontwerpers die de kloosterverhalen vertaalden naar souvenirs. Voor elk klooster een eigen souvenir. Marjolein is de eerste in de reeks die over haar ervaring met het project vertelt. De komende maanden volgt de rest. Houd Mestmag.nl in de gaten.

Geef een reactie