Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Wereldlichtjesdag: licht en liefde in donkere dagen

Op Wereldlichtjesdag, iedere tweede zondag van december, steken mensen over de hele wereld een kaarsje aan voor overleden kinderen. Ook in Nuenen, Oirschot en Valkenswaard waren herdenkingsdiensten. Dit jaar vonden de herdenkingen veelal online plaats. In Nuenen maakte de organisatie in Het Boordhuys een video die op Wereldlichtjesdag online ging en in Oirschot zetten ze een livestream in de Sint-Petrus­basiliek op.

In Valkenswaard ging de bijeenkomst wel op locatie door. ,,Geen kind is zo aanwezig, als een kind dat wordt gemist”, begint ritueelbegeleider Tamara Schrijvers de herdenkingsbijeenkomst in de theaterzaal van sporthal De Belleman. Lees op de website van het Eindhovens Dagblad mijn hele artikel over de bijeenkomsten.

Geef een reactie