Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Events voor meiden met autisme: ‘Je mag gewoon zijn wie je bent’

Speciaal voor meiden met autisme zet Hilde ten Thije evenementen op in Laarbeek. Op deze meidenevents ontmoeten ze leeftijdsgenoten en voelen ze zich gezien.

,,Meiden met autisme zijn vaak een ster in kopiëren van sociaal gedrag, waardoor het minder snel opvalt. Jongens zijn vaak meer fysiek, dus daar merk je het meestal sneller aan. Ik merkte bij mijn dochter dat de sociale contacten achterbleven en ik gun het haar zo dat ze die opbouwt”, vertelt Hilde ten Thije. ,,Wanneer je erachter komt dat je kind autisme heeft, komen vooral de praktische zaken aan bod: huiswerkbegeleiding, zorgen dat ze op school meedraait. Het sociale komt pas later”, zegt ze.

Op de website van het Eindhovens Dagblad lees je mijn hele artikel over deze meidenevents en het belang ervan.

Geef een reactie