Web

Sekswerkers vragen met Human Rights Tattoo aandacht voor misstanden

65 Human Rights Tattoo evenementen in acht jaar. Dat betekent dat er nu 4257 mensen op de wereld rondlopen, die één letter van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mensen op hun lijf hebben laten tatoeëren. De meest recente tatoeages sieren de lichamen van tien sekswerkers en vijf betrokkenen uit de seksbranche. Op de Internationale Sekswerkersdag (2 juni) streek Human Rights Tattoo namelijk neer in Rotterdam. Daar tatoeëerden ze de letters van het woord ‘protection’ op het lijf van een aantal sekswerkers, om aandacht te vragen voor de discriminatie en ongelijkheid waarmee sekswerkers geconfronteerd worden.

Voor Mestmag.nl sprak ik met Sander van Bussel, oprichter van Human Rights Tattoo over zijn sociale kunstproject en de verhalen achter de tattoos. Het artikel over de tattoo’s lees je op Mestmag.nl.

Geef een reactie