IntoNijmegen·Reizen·Web

Re●tale: Ondernemersverhaal uit Nijmegen

“Iedereen heeft z’n eigen idealen en ik merkte dat ik mijn eigen visie op kleding en mode graag wilde delen. Ik leg de focus op duurzaamheid en dan vooral op het productieproces. Dat moet voor alle betrokkenen goed zijn. Ik werk samen met een aantal kledingateliers in India; ik ontwerp zelf de items en pasvorm en zij maken van restmaterialen een gelimiteerde oplage. Het hele productieproces is transparant. Daarnaast verkoop ik vintage kleding, dat is een mooie aanvulling. Re●tale staat voor recycling, re-using en een verhaal vertellen. Alle kleding vertelt een verhaal. Dat past bij mij”, vertelt Puck Bakker. Sinds december 2022 zit ze met haar Re●tale in de Stikke Hezelstraat.

“Ik heb modemanagement gestudeerd in Doorn en werkte hiervoor heel lang in Amsterdam, in de productie van kleding. Ik kom uit Nijmegen en merkte dat het reizen veel energie kostte. Daarom besloot ik vier jaar geleden in Nijmegen te gaan werken, bij Make My Day. Ik wilde al wel heel lang graag een eigen winkel, maar dacht: ‘Ik kijk eerst hoe het is om de verantwoordelijkheid te hebben als bedrijfsleider bij een winkel.’ Bij Make My Day heb ik zoveel geleerd en zat ik heel lekker in m’n baan. Daarnaast begon ik met vintage kleding inkopen en via Instagram verkopen. Ik heb creatieve vriendinnen, een model en een fotograaf, dus de foto’s zagen er super goed uit. Ik vond het heel leuk om te doen, maar kon daar niet mijn geld mee verdienen. Het was vooral een creatieve uitlaatklep nog.” Lees het hele verhaal van Puck op IntoNijmegen.

 

Geef een reactie